Skovhuggeren

”Og så spiste han ham”. ” nej, hvor var den historie dårlig” grinte Andreas ”det er den dårligste historie jeg nogensinde har hørt” sagde han til Thomas. ” den var virkelig, virkelig elendig” sagde jeg til Thomas.

 

Andreas, Thomas, Magnus og jeg var taget på telttur og nu sad vi ved bålet og fortalte uhyggelige historier. ” så gør det bedre selv” sagde Thomas. ” ha, det kan jeg da godt” sagde Andreas og begyndte at fortælle. Klokken var meget, Jeg var så træt at jeg ikke hørte noget af hvad Andreas sagde. Jeg kiggede på min telefon. Jeg læste på en nyhedshjemmeside at det i dag var 100 år siden at en gammel skovhugger blev fundet myrdet i skoven. Jeg blev lidt bange, men jeg gjorde ikke så meget ud af det.  Da Andreas var færdig med at fortælle, foreslog jeg, at vi gik i seng. De andre drenge var også trætte, så vi valgte at ligge os ind i vores telte. Magnus og jeg lagde os ind i vores telt, og Thomas og Andreas lagde sig i deres.

 

Jeg sov ikke særlig godt, jeg syntes jeg kunne mærke, at der var noget eller nogen udenfor. Jeg var tørstig, men jeg havde ikke noget vand. Jeg vidste at der var en vandhane udenfor, men jeg turde ikke gå udenfor. Til sidst fik jeg mig selv overtalt, jeg tog min drikkedunk og jeg åbnede stille teltet for ikke at vække Magnus. Jeg kiggede ud, vandhanen var cirka 10 meter væk fra vores telt. Jeg listede hen til vandhanen og tændte stille for vandet. Imens jeg fyldte min drikkedunk, spekulerede jeg på, hvordan skovhuggeren var død, og hvor i skoven han blev fundet. Da min drikkedunk var tæt på at være fuld, kunne jeg mærke en hånd på min skulder. ”aaaahhhhh” skreg jeg og så, at det bare var Magnus. Han skraldgrinede, imens at jeg prøvede at få vejret. ”Hvad sker der?” spurgte Thomas og Andreas der var kommet ud af deres telt. ”Der er ikke noget, det er bare Jeppe der er en tøsedreng” sagde Magnus. ”Jeg er ikke en tøsedreng, du ville da også skrige, hvis der var en der lagde en hånd på din skulder i en skov midt om natten”, sagde jeg og sprøjtede vand i hovedet Magnus. ” eeejjj, nu er jeg helt våd” sagde Magnus. ”Det fortjente du” sagde jeg til Magnus og gik tilbage til teltet.

 

Jeg kunne se at jeg havde fået en besked fra mor, Der stod ”SKYND JER AT KOMME HJEM, TJEK NYHEDERNE”. Jeg skyndte mig at tjekke nyhederne der stod” BREAKING NEWS, MORD SKET I BURSKOVEN. GERNINGSMAND UKENDT” Jeg skyndte mig ud til de andre igen” gutter vi skal skynde os hjem der er lige sket et mord i skoven. De andre troede ikke på mig i første omgang, men så viste jeg dem nyhederne. Vi skyndte os at pakke vores ting, vi skulle skynde os ud. Uheldigvis var vi gået langt ind i skoven, så der var mindst 20 minutter, til vi var ude af skoven. Vi prøvede at løbe, men det var hårdt med alle de ting på ryggen. Da vi var kommet lidt væk fra pladsen, kunne vi se en person gå imellem træerne. Han gik mærkeligt, han humpede. Der fulgte en svag hvid tåge bag ham. Lige pludselig vidste jeg hvem det var, det var den døde skovhugger. Lige pludselig kiggede han direkte på mig. Jeg var stiv af skræk, nu så de andre ham også. De smed tingene på jorden og løb. Jeg kunne ikke bevæge mig, det var som om at jeg sad fast i jorden. Jeg kiggede ham dybt i øjnene. Det løb mig koldt ned af ryggen.

 

Pludselig kunne jeg mærke en der tog fat i min arm og pludselig var jeg tilbage, det var Thomas. Jeg løb, jeg løb så hurtigt som jeg kunne, men det føltes som om at jeg ikke kom nogen vegne. Skovhuggeren kom tættere og tættere på mig. Han trak en økse frem og huggede ud efter mig. Jeg undveg, men øksen snittede mit ben. Det gjorde ondt, men det eneste jeg tænkte på var at komme væk. Jeg rejste mig og løb så hurtigt jeg kunne. Jeg råbte på de andre som var langt foran mig, de stoppede op, men de turde ikke komme nærmere. Så skete der det, der ikke måtte ske, jeg faldt. Jeg faldt ned på den grønne skovbund, jeg vidste at min tid var inde, nu skulle jeg dø. Jeg kiggede på de andre, men jeg kunne kun se Thomas og Andreas. Pludselig fik jeg øje på Magnus, han havde gemt sig bag det nærmeste træ. Skovhuggeren gik stille og uhyggeligt hen til mig, men pludselig sprang Magnus frem bag ham, han tog Skovhuggerens økse og i en hurtig bevægelse snittede han skovhuggerens hoved af. Skovhuggerens krop faldt til jorden og landede lige ved siden af mig. Hans krop fordampede i en grå tåge. I tågen kunne man se et billede. Jeg kunne genkende alt på billedet, det var lige her, hvor vi var. Jeg kunne se en økse, jeg kunne se to drenge, jeg kunne se en livløs krop og løst hoved. Det hele var sket før.

                             

 

 

 

                               

    

 

Tilbage til oversigten