Vores natur

Tuesday, September 08, 2020

Vores natur er en kampagne bibliotekerne har i samarbejde med DR og Natur- og Friluftsorganisationer

Naturens år

2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.

Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor højtlæsning foregår i naturen eller på lokationer, som litteraturen omhandler. Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge.

Danmarks Vildeste Bålhistorie

I efteråret går vi sammen med Danmarks Biblioteksforening i kampagnen, hvor vi bl.a. kigger på biodiversitet, rewilding og hvordan vi bliver endnu bedre til at passe på naturen. Vi sætter også fokus på alle de gode ting, som naturen også kan tilbyde, og derfor inviterer vi danskerne til at være med i en landsdækkende konkurrence om at finde Danmarks Vildeste Bålhistorie.

Natur og litteratur hånd i hånd

Landets biblioteker har både fysisk og digital formidling af natur og litteratur, som kan gå hånd i hånd. Ved at klikke dig ind på dit lokale biblioteks hjemmesiden, kan du med stor garanti opleve forskellige arrangementer og få en masse digital inspiration.

 

I kan også klikke jer ind på voresnatur.dk og blive klædt rigtig godt på, hvis du ønsker at komme endnu tættere på den vilde danske natur.